headerphoto

Estevia, doce revolución


A Estevia e un pranta que produce edulcorantes naturáis, ademáis de ser unha pranta con numerosos valores curativos.

Orixinaria de Paraway, e usada polos indíxegas durante séculos, foi descuberta e traída para o vello continente fai menos de dos séculos.

En Europa a Estevia está prohibida por ley porque vai en contra dos intereses económicos de lobbies internacionáis da industria química que fabrican edulcorantes artificiais (como o aspartamato de Monsanto), todo un negocio de futuro nunha sociedade donde a causa da mala alimentación os diabético multiplícanse cada ano. En outros países de todo o mundo esta pranta e legal e recomendada polos servizos de saúde.

Estas empresas ademáis están modificando esta pranta para producir Estevia transxénica que sólo producirá edulcorante, e non o resto de sustancias curativas das que dispón, e así poder contaminar por polinización a Estevia por todo o mundo, ademáis de monopolizar o seu cultivo. Empresas como Coca-cola xa teñen patentados derivados da Estevia para o uso nos seus preparados.

E de fácil coidado e todos a podemos ter na nosa casa, en testos, en xardineiras ou na leira. Dende as organización ecoloxistas, de horticultura, slow food e centenares de colectivos estamos chamando a xente a desobediencia ciudadana para que entre todos poidamos cultivar, salvar e compartir a Estevia de forma solidaria.

Para conseguir a Estevia, métodos de cultivo e consumo, ou máis información sobre ela, basta con visitar Doce Revolución, unha asociación que está liderando esta loita en España.

0 comentarios:

Publicar un comentario

(c)Asociación Galega de Horticultura Urbana.