headerphoto

Granxeiros sustentables



Como sabedes, dado o actual mercado neoliberalista e as grandes cadeas de intermediarios, hoxe en día, producir alimentos en Galicia, e vivir delo, e toda unha odisea. Máis todavía si os fas de forma ecolóxica, que da máis traballo e a producción e máis pequena (calidade frente a cantidade).


Para que o producto ecolóxico de calidade (carnes e hortalizas) poida chegar o consumidor a un prezo razoable e o granxeiro poida seguir vivindo deso, pois entre outras cousas hay que recortar intermediarios. Desta forma tamén hay un contacto máis directo entre productor e consumidor, creando un vínculo de confianza e complicidade.


Neste tipo de iniciativa móveme Millo e Landras, unha granxa ecolóxica sita en Vilasantar, a mans de activistas convencidos (Marta e Victor) dun modelo de vida e producción sustentable e natural. Venden no mercadiño ecolóxico de A Coruña e na súa propia granxa. Podes pasar por alí a facer a compra, e incluso elexir o especimen a pe de granxa. Ademáis cabe dicir, que inda que viven no rural, son socios da AGHU e siguen os nosos proxectos con interese.


Nestes intres estrean blog, no que pouco a pouco irán avisando das novas, productos, etc. Podes localizalos en http://milloelandras.blogspot.com/ ou no seu correo electrónico milloelandras@gmail.com E unha oportunidade inmellorable para todos aqueles que somos urbanitas para visitar a granxa cos pequenos e ter un fin de semana en contacto coa vida.

1 comentarios:

Marta e Victor dijo...

Moitas gracias Ramón pola túa dedicación.

Saúdos e xa sabedes todo o mundo é sempre ben recibido na nosa finca en Vilasantar (entre Curtis y Melide).

Publicar un comentario

(c)Asociación Galega de Horticultura Urbana.